Monday, October 4th, 2010 at 1:20am

Dag 5: Op weg naar New York!

Posted by Johan Noltes

De ochtend was vrij, dus zijn we iets voor 9 uur opgestaan om te ontbijten. Daarna heb ik met Sjoerd en Marije nog een rondje door Boston gelopen, terwijl anderen nog even wat MIT merchandise gingen kopen. Op weg naar het hostel hebben we even een broodje gekocht bij Subway. Om 12 uur startte de briefing, waarna we onze koffers konden ophalen en inladen. Dat zorgde langs de kant van de weg voor een kleine, maar georganiseerde chaos. De bus bracht ons naar South Station, waar we een half uurtje moesten wachten, totdat we konden beginnen met priority boarding. De trein was erg comfortabel, met voldoende beenruimte en stroom voor onze laptops. Op het station bleek er even WiFi te zijn, maar helaas viel de internetverbinding al snel weg. Tijdens de reis werd er wat gepraat, gelezen, en spelletje gespeeld (zowel digitaal als analoog).

We kwamen redelijk op tijd aan bij Penn Station in New York. Meteen zagen we hoe overweldigend de stad is, qua licht, hoge gebouwen en drukte. Ondanks die drukte kwamen we na een half uurtje lopen veilig aan bij Hotel Carter. Onze verwachtingen van ons hotel waren erg laag, omdat het een tijd bekend stond als het smerigste hotel van de VS. Het bleek echter gelukkig allemaal best mee te vallen. Tijdens het eten bij een diner bleek de commissie een leuke verrassing voor ons te hebben; we gaan namelijk morgenavond naar de Lion King! En dan natuurlijk ook op de mooiste locatie waar het mogelijk is; op Broadway.

Na het eten zijn we nog even naar Times Square gelopen, dat blijkt echt op minder 100 meter van ons hotel te zitten, een superlocatie dus. Ook hier werden we weer overweldigd door de grote hoeveelheid licht die van de reclameborden kwam, en de drukte van het verkeer. Opvallend genoeg blijkt de helft van Times Square echter tegenwoordig een voetgangersgebied te zijn, waardoor het wat makkelijker is om rond te lopen, en om foto’s te maken. Na een drankje in een bar/restaurant was het tijd om te gaan slapen, maar natuurlijk niet voordat we nog even een rondje over Times Square hadden gelopen.

2 Responses to “Dag 5: Op weg naar New York!”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 5: Op weg naar New York! http://bit.ly/9IXPZj […]

  2. Bas says:

    He Johan,

    Erg gedetailleerde verhalen! Geeft een goede indruk van je reis in Amerika. Ook knap dat je het volhoud om elke dag een blog te schrijven.

    Keep it up!

    Bas

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations