Monday, October 4th, 2010 at 6:14am

Dag 8: Running away

Posted by Johan Noltes

Wat doe je op zondagochtend in New York? Hardlopen door Central Park natuurlijk! Door een kleine crash van mijn mobiele telefoon werd ik niet op tijd gewekt, maar gelukkig werd ik slechts een klein beetje te laat wakker. Met een half uurtje vertraging konden we dan ook ontbijten bij de bakker op de hoek. We hadden het gevoel dat we daar werden afgezet, voor een bagel en fles water betaalde ik $9.73; terwijl Nils daar een minuut later $8.15 voor betaalde. Toen ik aan de winkelier vroeg hoe dat nou kon, drukte hij me een paar dollar in m’n hand, en zei dat het zo wel goed was. Ok. Op weg naar Central Park dan maar. Met Nils en Thomas heb ik lekker een stukje hardgelopen, zeker na al die burgers en liters cola van de afgelopen week.

Na een douche in het hotel was het alweer tijd om de koffers in te pakken. Er was nog wat tijd om te lunchen bij de McDonalds. We waren blijkbaar niet de enige; meerdere Pixel deelnemers maakten gebruik van de mogelijkheid om er ook nog even te internetten. Voor mij het moment om even naar huis te bellen.

Om 12:30 uur was het dan echt tijd om hotel Carter achter ons te laten en te vertrekken naar Penn Station. We kwamen blijkbaar te vroeg aan, zodat we nog drie kwartier de tijd hadden om wat rond te lopen. Opvallend hoeveel reclame hier gemaakt werd voor de Lion King musical. Ronald had voor ons weer prority-boarding geregeld, zodat we soepel en vlot aan boord van de trein waren. Deze keer helaas geen WiFi, dus werd er veel offline blogs voorbereid. Daarnaast was een deel van de groep spelletjes aan het spelen, zowel analoog als digitaal.

Precies op tijd kwamen we aan op Washington DC Union Station. Alle vlaggen hingen half stok; we zijn er nog niet achter waarom. De buschauffeur vertelde ons echter wel dat we aan de rand van een minder goede buurt zitten, waardoor we goed moeten opletten waar we heen gaan. Het inchecken duurde wat langer, omdat het mannetje niet erg intelligent bleek te zijn. Ik slaap de komende nachten op een kamer met Nils en Steven. Het hotel blijkt over goede internetverbindingen te beschikken, dus daar werd meteen gretig gebruik van gemaakt.

Voor het eten voegde onze nieuwe begeleidend docent, Michael Weber, zich bij ons. Te voet ging het naar de lokale Wendy’s, waar alle menu’s besteld mochten worden. Dat resulteerde in tientallen Triple Bacon Deluxe burgers, waardoor iedereen weer voldoende calorieën had binnengekregen. Na de debriefing was het tijd om in het hotel weer even te internetten, en eindelijk de blog weer up-to-date te maken. Nu slapen, morgen Washington verkennen!

See also my official daily report at the Pixel 2010 website.

One Response to “Dag 8: Running away”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Johan Noltes, Study Tour Pixel. Study Tour Pixel heeft gezegd: Blog: Dag 8: Running away http://tinyurl.com/27xhu8h […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations