Thursday, October 7th, 2010 at 8:33am

Dag 11: Ongeveer halverwege

Posted by Johan Noltes

Er stond vanochtend niets op het programma, dus kon er uitgeslapen worden. Rond een uur of 9 werden we gewekt door Sjoerd en Marije, met de uitnodiging om nog wat musea te bezoeken. Na een snelle douche en het inpakken van de koffers vertrokken we naar het metro station, waar we bij de broodjeszaak een ontbijtje ‘to go’ hebben gehaald. Mijn croissantje bleek zich qua formaat te hebben aangepast aan de lokale cultuur. In het the National Archive hebben we the Declaration of Independence, the Consitution en the Bill of Rights gezien. Alle documenten waren goed beveiligd, door meerdere agenten. Snel door naar het National Museum of Natrual History, om wat oude dieren te bekijken. De metro bracht ons terug naar het hotel, waar onze kamer omgetoverd bleek te zijn tot ‘luggage room’. De bus bracht ons vervolgens naar de Ronald Reagon National Airport, waar we direct in konden checken bij Alaska Airlines. Een aantal mensen (waaronder ik) kregen een ‘ik-ben-stout-sticker’, omdat onze koffer iets te zwaar is (52,9lbs ipv max 50). Dat had overigens geen gevolgen, dus konden we snel door naar de luggage drop-off. We zijn mooi op tijd, dus zitten we nu bij de Starbucks even wat te drinken, een blogje te schrijven, en wachten we tot we om 16 uur weer gaan verzamelen om te boarden. Op weg naar Seattle.

Inmiddels zitten we in het vliegtuig, en duurt het nog een half uurtje voor we gaan landen. De controles op het vliegveld verliepen soepel, waardoor we tijd hadden om nog snel even een snack te eten. Ook het boarden verliep prima, waar bij ‘the Dutch guys’ een special welcome kregen. De startbaan van Washington national is waarschijnlijk erg kort, het vliegtuig moest vol gas geven om op te stijgen. We hadden een erg mooi uitzicht over Washington, in het bijzonder het Pentagon. Tijdens de vlucht was het mooi om te zien hoe we achter de zon aan vlogen; achter ons werd het nacht, voor ons bleef het licht. Naast wat lezen heb ik met Sjoerd een aflevering van The West Wing gekeken, erg toepasselijk als je Washington DC verlaat lijkt me 🙂

De vlucht duurt zes uur, dat geeft een mooie gelegenheid om nog eens na te denken over de studiereis. Want wat gaat de tijd snel! In deze 11 dagen hebben we al 4 steden bezocht, drie vluchten gemaakt, tweemaal de trein genomen, en ontelbare interessante gesprekken gevoerd. Zoveel dat het bijna niet te bevatten en onthouden is. De groep is ook erg leuk en altijd gezellig; iedereen maakt er een feestje van. Ook de bedrijfsbezoeken zijn iedere keer weer bijzonder; bedrijven ontvangen ons met groot enthousiasme, en delen hun bedrijfsgeheimen graag met ons. We hebben inmiddels een onschatbare hoeveelheid aan kennis verworven en bijzondere projecten gezien, waar velen jaloers op zijn. Kortom: op dit moment realiseer ik me al hoe bijzonder het is om aan deze studiereis deel te nemen. Mocht je ooit in de gelegenheid komen om op studiereis te gaan, dan beveel ik je van harte aan om het te doen!

Op dit moment beginnen we met de landing, dus is het tijd om m’n laptop weer uit te zetten en kauwgom uit te delen; touchdown in 30 minutes…

Tijdens onze landing bleek al hoe groot Seattle was, we hadden een mooi uitzicht over de verlichte stad. De aankomst verliep soepel, waarbij ik mijn koffer moest afhalen op een aparte locatie, samen met de andere zware koffers (verder geen probleem overigens). Het bleek even zoeken naar de bus, maar deze bleek het zoeken waard; veel beenruimte en goede stoelen. We werden afgezet bij ons hotel, dat midden in het centrum blijkt te liggen. Ik slaap samen op een kamer met Stefan, Mattijs en Nils, en de kamers zijn hier zoals je ze verwacht in een hotel; lekker ruim! 🙂 Het lukte helaas niet om met z’n allen te gaan eten, dus ben ik met Sjoerd en Marije op zoek gegaan naar een restaurantje. Dat bleek vrij lastig rond dit tijdstip (het was inmiddels al na 10 uur ’s avonds), dus kwamen we in het Hard Rock Café uit. Dat was toch iets anders dan ik had verwacht; er was lekkere muziek (die wel wat hard stond :P), en het eten was ook erg goed. Na het eten van een burger was het tijd om het internet werkend te krijgen en te gaan slapen.

One Response to “Dag 11: Ongeveer halverwege”

  1. Marlies says:

    Haii Johan!

    Zo te lezen gaat ‘t allemaal goed daar! Ben wel een beetje jaloers op al die mooie verhalen hoor :). Hier gaat alles ook prima.

    Enjoy!
    xx Marlies

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations