Saturday, October 9th, 2010 at 9:14am

Dag 12: Laundry day

Posted by Johan Noltes

Het was nog niet helemaal duidelijk hoe deze dag zou beginnen, dus verzamelden we om 9 uur in de lobby van het hotel. Vanaf daar vertrokken we te voet naar Lowell’s, waar we konden genieten van een heerlijk Engels ontbijt, en een prachtig uitzicht over de haven van Seattle. Na het ontbijt bleek er een situatie te ontstaan, waaraan ik nooit had gedacht toen ik mijn aanmelding voor de studiereis verstuurde. Voor de meeste deelnemers bleek het namelijk tijd om hun kleding te wassen. En dus trokken we met bijna de hele groep en kilo’s was naar de dichtstbijzijnde wasserette, om al onze kleding in te leveren. Full-service: wassen inclusief drogen, strijken en vouwen. Zo wil ik dat in Enschede ook wel! 🙂 Het blijft toch wel spannend, morgen zullen we het resultaat zien. Op de lokale markt hebben we vervolgens een aantal broodjes en wat fruit gekocht als lunch.

De bus haalde ons iets voor 12 uur op bij het hotel, en bracht ons naar Valve. Dat is een bedrijf dat spellen maakt, en bekend is van bijvoorbeeld Half Life 2, Portal, Counter-Strike. Veel deelnemers zijn fanatieke spelers van deze games, en zagen dus erg uit naar dit bedrijfsbezoek. Aangekomen bij de receptie bleken we drie kwartier te vroeg, dus hebben we nog even wat gedronken in een cafeetje. Om 1 uur begon het bedrijfsbezoek dan echt, met een rondleiding door het gebouw. We kwamen daarbij ook door de ‘developer room’ van Portal 2, een spel dat begin volgend jaar uit komt. Blijkbaar waren daar voor de echte diehards wat interessante dingen te zien op beeldschermen en whiteboards 😉 Er volgde een presentatie over de werkwijze binnen het bedrijf; er zijn geen managers, en er wordt gewerkt in ‘Cabals’. Daarna werd er gepraat over de psygologische effecten van games. Er werd afgesloten met een gesprek over Steam, het multiplayer- en softwaredistributieplatform van Valve. Naar aanleiding van een opmerking van Jasper deelde de developer een stapel gratis dvd’s van Counter-Strike uit, om te laten zien dat Steam echt een toegevoegde waarde heeft. Daarnaast ontvingen we bij de afsluiting een t-shirt. Een bijzonder bedrijfsbezoek dus.

De bus dropte ons bij het hotel af, waarna ik met Sjoerd, Marije en Thomas op zoek ben gegaan naar een restaurantje om te eten. We wilden de lokale seafood proberen, maar dat bleek wat lastig. We hebben dus maar gewoon vis besteld in een regulier restaurant. Ook het toetje mocht niet ontbreken, waardoor we voorlopig weer voldoende gegeten hebben. Terug in het hotel heb ik in de lobby het Pixel dagverslag geschreven over afgelopen zondag; iedere deelnemers schrijft een keer zo’n verslag, zodat deze later verzameld kunnen worden in een mooi boekje. Tijd om te gaan slapen, morgen gaan we naar Microsoft!

One Response to “Dag 12: Laundry day”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 12: Laundry day http://bit.ly/cMksIE […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations