Sunday, October 10th, 2010 at 7:23am

Dag 13: You’re hired!

Posted by Johan Noltes

Het wordt een drukke dag, dus moesten we al om 8 uur verzamelen in de lobby van het hotel. Daar had de commissie gezorgd voor een Subway-ontbijt; dat overigens niet bestond uit de standaard-broodjes, maar uit broodjes met vooral erg veel ei. Met de bus gingen we op weg naar de Washington University. Wat een mooie campus hebben ze daar zeg; lekker veel groen, goede inrichting en alle gebouwen in dezelfde stijl. We werden ontvangen door het team dat onderzoek doet naar het projecteren van beeld op een contactlens. Op dit moment kunnen ze dat nog maar met één Pixel, maar ze verwachten op termijn meerdere pixels te kunnen weergeven. Daarbij moeten echter nog veel problemen worden overwonnen, maar een interessante technologie is het zeker. Om een nog beter beeld te krijgen, werden we rondgeleid over de campus, en hebben we een aantal gebouwen gezien waar de lens wordt ontwikkeld. Ook hier vertelden de onderzoekers vol enthousiasme.

Met de bus gingen we op weg naar de volgende grote naam van deze studiereis: Microsoft. Bij aankomst op de campus bleek al hoe groot dit bedrijf is; er blijken ruim zestig gebouwen op het terrein te staan. We begonnen ons bezoek met een lunch in het ‘bedrijfsrestaurant’, dat overigens meer leek op een etensboulevard, met meerdere restaurants en verschillende keukens. Het was dus echt genieten van ons broodje dat ‘front cooking’ werd klaargemaakt. Het inhoudelijke deel begon met een presentatie van de hoogste manager campus relations worldwide over XNA en Windows Phone 7. Hoewel ik best hoge verwachtingen heb van Phone 7, moet ik eerlijk zeggen dat de promo erg tegenviel. Daarna was een praatje over Kodu, een platform voor kinderen om de concepten van het programmeren op een leuke wijze te leren. Het vertoonde opmerkelijke overeenkomsten met StarLogo, dat we bij het MIT STEP hebben gezien. Tijdens de pauze bestond er de mogelijkheid in de employee shop spullen te kopen met forse kortingen. De XBOX-controllers werden dus ook als warme broodjes verkocht. Een medewerker van Microsoft Game Studios vertelde vervolgens over hoe het is om te werken bij Microsoft, en hoe we als student ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op een baan bij MGS. De dag werd afgesloten met een demo waar we allemaal op hadden gehoopt: Kinect! Met vrij simpele hardware (camera, microfoon, infrarood-sensor) kon een indrukwekkend 3d-beeld van maximaal twee spelers worden gemaakt. Bij het spelen van de demo’s moesten enkele deelnemers dus ook behoorlijk in beweging komen, wat zorgde voor mooie foto’s. Maar zoals het een goed prototype betaamd crashte de demo wel zo af en toe. Desondanks is het zeker de moeite waard om Kinect in de gaten te houden als het eind dit jaar in de winkel ligt.

Na een uitgebreid afscheid en een groepsfoto vertrokken we met de bus naar het centrum van Seattle voor een bezoek aan de Space Needle, een toren van 185m hoog die ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1962 is gebouwd. Met de glazen lift gingen we in 41 seconden omhoog, en hadden we een mooi uitzicht over de hele stad. Hoewel de toren niet zo hoog is als bijvoorbeeld Rockefeller Center, gaf deze toch een erg mooi beeld over de stad, die een hele andere opbouw heeft dan NY. Nadat we hadden genoten van het uitzicht en de avond hadden zien vallen gingen we weer naar beneden, om een blokje verder te eten bij de Thai. Erg lekker, en zo gezellig dat we nog wat langer zijn blijven zitten. In het hotel was het natuurlijk tijd om in de lobby weer even de blogs bij te werken.`

One Response to “Dag 13: You’re hired!”

  1. Heren en dame,
    Wat maken jullie veel mee daar! Leuk om te volgen en af en toe Ronald voorbij te zien komen.
    De hele familie volgt jullie avonturen en leest de blogs. De site wordt wel steeds langzamer ….
    Veel plezier nog en doe de reisleider de groeten,
    Ine en Harry

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations