Thursday, October 14th, 2010 at 8:53am

Dag 16: Congratulations!

Posted by Johan Noltes

De dag startte weer vroeg, met een ontbijtje in het hostel. De commissie en wat helden waren zo aardig geweest om pannenkoeken voor ons te bakken. Het beslag was natuurlijk afgestemd op de lokale cultuur, dus de pannenkoeken waren behoorlijk dit. We vertrokken met de bus naar Silicon Valley. Het is vandaag Columbus day, dus het was lekker rustig op de weg, zodat we wat vroeg arriveerden bij NeuroSky. Tijd voor een drankje op het nabijgelegen terras dus, het is immers heerlijk weer hier (25+).

Om 10 uur werden we verwelkomd door de communicatievrouw van het bedrijf, die ons in een iets te kleine ruimte vertelde over de producten en het business models van het bedrijf. Ze maken relatief goedkope headsets die hersengolven meten en interpreteren. Na een uurtje uitleg was het tijd om de producten te proberen, waaronder een nog niet gepresenteerd product. Erg interessant om te zien hoe focus en ontspanning gemeten worden, en hoe deze gebruikt worden om bijvoorbeeld een spelletje te spelen. Het is overigens best lastig om op commando te focussen of te ontspannen.

Na een groepsfoto was het tijd om te lunchen bij een naastgelegen cafeetje. We moesten de enorme (maar erg lekkere) maaltijd snel naar binnen werken, omdat de bus alweer klaar stond. De buschauffeur bleek morgen jarig te zijn, dus zongen we met z’n allen een verjaardagsliedje voor hem. Omdat hij het zo ‘cool’ vond, maakte hij een extra stop bij het hostel, zodat we snel onze avondkleding konden ophalen. In recordtempo was iedereen weer terug in de bus, en werden we afgezet bij Pier 39, waar we twee uur vrije tijd hadden. Natuurlijk moesten we even naar de zeeleeuwen kijken, maar het waren er niet veel. Vervolgens hebben we even een drankje gedaan, en hebben we alvast wat zaken voor onze nareis besproken. Op Pier 39 hebben we met de hele groep gegeten in een leuk restaurantje, er stond natuurlijk vis op het menu.

Het avondprogramma bestond uit een bezoek aan Alcatraz, het eiland waar één van de zwaarst beveiligde gevangenissen staat. We werden per boot vervoerd naar het eiland, maar niet voordat er weer een groepsfoto werd gemaakt. Onderweg hebben Sjoerd en ik een begin gemaakt met een filmpje waarin we het nieuwe bestuur van Inter-Actief feliciteren met haar constitutie, een aantal deelnemers deed enthousiast mee. Bij aankomst op het eiland was het al redelijk donder, wat zorgde voor een extra bijzondere sfeer. We werden opgedeeld in drie grote groepen, en kregen een inleiding over de geschiedenis van het eiland. In de gevangenis kregen we een audiotour, die ons in 45 minuten rondleidde door het gebouw. De tour was beschikbaar in meerdere talen, en om de proef op de som te nemen koos ik voor de Nederlandse versie. Tegen alle verwachtingen in bleek de vertaling uitstekend te zijn, en de stemmen ingesproken door professionele, Nederlandse acteurs. Ik had nog niet eerder een audiotour gedaan, maar het is zeker een mooie manier om een dergelijke rondleiding te doen. Het is alleen wel wat raar om te zien dat alle mensen in stilte als zombies door het gebouw lijken te zwerven. We namen de laatste boot terug, waarbij we een prachtig uitzicht hadden op de skyline van San Francisco.

Een cable car bracht ons vervolgens terug naar het hostel. Ook erg leuk om dat een keer mee te maken, het is echt hard werken voor de twee mannen die de car aan het rijden moeten houden. Op een gegeven moment stonden we namelijk stil op een heuvel, omdat er blijkbaar geen verbinding meer was met de kabel. Met de hand gingen we terug de berg af, om opnieuw te connecten. In het hostel hebben we (lees: Thomas) het filmpje gemonteerd, het resultaat is binnenkort op deze blog te zien!

One Response to “Dag 16: Congratulations!”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 16: Congratulations! http://bit.ly/d4kiaX […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations