Saturday, October 16th, 2010 at 5:42am

Dag 18: Mediterranean Mice

Posted by Johan Noltes

Eindelijk staat er weer eens een relatief rustige dag op het programma. We beginnen pas ’s middags met een bedrijfsbezoek, dus kon er uitgeslapen worden! Door het ritme werden we echter toch al op tijd wakker, en heb ik met Sjoerd, Marije en Thomas gebruncht bij La Taza. Het was inmiddels weer flink opgewarmd, maar toch durfden Thomas en ik het aan om een lange wandeling te maken naar een bekende boekwinkel. Uitgeput konden we daar even tot rust komen, tussen de enorme collectie boeken. Nadat Thomas een mooi boekje had gevonden konden we dezelfde, lange terugweg aanvaarden, we werden er goed aan herinnerd dat San Francisco uit een aantal interessante heuvels bestaat.

De bus stond inmiddels klaar om ons weer naar Silicon Valley te brengen. Omdat ik redelijk achterliep met m’n blog, had ik bedacht om in de bus wat extra te schrijven. Helaas is het met mijn (relatief grote) laptop niet eenvoudig, dus excuses voor de eventuele typefouten in de afgelopen blogs 😉 Na anderhalf uur kwamen we aan bij Quantum3D, een bedrijf dat goed is in het maken van realistische graphics. Hoewel het bedrijf een formele dresscode had doorgegeven, moest ons jasje meteen uit van onze gastheer. Daarvoor kregen we een mooie sticker, zodat we goed herkenbaar waren als bezoeker. Na een algemene inleiding werden we opgedeeld in drie groepen. Ik begon bij een demo waarbij Nils in een militair pak werd gehesen, en zich via een VR-bril in een virtuele wereld bevond. Vreemd genoeg was het niet echt indrukwekkend, waarschijnlijk omdat we eerder betere varianten hebben gezien. Na een demo van de live rendering technieken was het tijd voor een Q&A-sessie met de VP of Engineering, Glen Pearson. Het bezoek werd afgesloten met vijf (test)vragen die de groep – tot grote verbazing van onze host – eenvoudig kon beantwoorden. Na een groepsfoto vertrok de bus weer richting het hostel. Het was inmiddels spits en dus stond er een gigantische file, maar als bus kunnen we over de – altijd lege – carpoolstrook, waardoor we lekker op tijd weer in SF waren.

Met Sjoerd, Marije, Thomas en Nils ben ik op zoek gegaan naar een leuk restaurantje, dat we vonden in een vrij ‘Europese’ straat. Er stond een mix van Mediterrane maaltijden op het menu, wat samen met het toetje (cheesecake) voor een volle maag zorgde. Net op het moment dat we de tip op onze bon moesten schrijven zagen we echter een muis door het restaurant lopen. Gelukkig was de ober zo aardig het dier naar buiten te werken. We waren redelijk op tijd terug in het hostel, dus hebben we de avond gebruikt om de nareis alvast wat verder te plannen, door onder andere de tent en lodge voor Yosemite en Grand Canyon te reserveren. Na het schrijven van een blogje en een leuke discussie over XNA en Silverlight was het tijd om te gaan slapen.

One Response to “Dag 18: Mediterranean Mice”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 18: Mediterranean Mice http://bit.ly/devVL6 […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations