Monday, October 18th, 2010 at 8:56am

Dag 20: Casual Friday

Posted by Johan Noltes

De ochtend begon zowaar met goede pannenkoeken, een Nederlander in het hostel had het beslag gemaakt. De bus bracht ons via de Bay Bridge naar Berkeley, waar de University of California is gevestigd. Na een klein rondje over de campus liepen we het Computer Science gebouw in, waar ook de bijbehorende typische studenten hoorden. We kregen een inleiding in het VR backpack project, waarbij een ‘rugzak’ gevuld met camera’s en lasers wordt gebruikt om het interieur van een gebouw te digitaliseren. Interessante technologie, en er wordt nog steeds gewerkt aan een nieuwe versie, die nog preciezer moet zijn. Het bezoek werd afgesloten met een demonstratie van het nieuwe prototype. Voor de lunch gingen we naar de ‘faculty club’, een mooi gebouw in oude stijl, waar we een heerlijke salade of burger hebben gegeten tussen alle medewerkers van de universiteit.

Op weg naar de bus kwamen we een bijzonder tafereel tegen, op de campus was één of andere markt bezig, waar studenten ons allerlei eten en drinken probeerden te verkopen, al dan niet begeleid door muziek of een dansje. Moeten we op onze campus ook eens doen! 🙂 De bus bracht ons vervolgens Alamanda, waar we op bezoek gingen bij Total Immersion Software. Ik had samen met Oguz dit bezoek voorbereid, dus voor ons was het extra opletten. De vermoeidheid van de afgelopen dagen weinig slaap brak velen echter op, waardoor het een matig bedrijfsbezoek werd. Het bedrijf deed duidelijk aan de ‘casual Friday’, onze host liep in een korte broek en op slipper rond. Helaas crashten de demo’s van de software, waardoor we niet echt een goed beeld kregen. Dat werd echter goedgemaakt door de ontmoeting met de ontwerpers, die ons lieten zien hoe ze de graphics van de software maakten. In de bus terug werd er nog druk nagepraat over het bezoek, we zijn erg benieuwd of de software ooit rendabel wordt.

In ieder geval: het is weekend! Na een kort bezoekje aan het hostel ben ik met Sjoerd, Marije en Thomas gaan eten bij de Thai op de hoek. Erg lekker, maar ook hier waren we weer snel klaar. Tijd om in de lobby van het hostel even wat blogjes af te schrijven. Rond een uurtje of 11 zijn we met een grote groep deelnemers naar een barretje te gaan, om het eind van ons bezoek aan San Francisco op een bijzondere manier af te sluiten.

One Response to “Dag 20: Casual Friday”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Johan Noltes, Study Tour Pixel. Study Tour Pixel heeft gezegd: Blog: Dag 20: Casual Friday http://tinyurl.com/27xas28 […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations