Tuesday, October 19th, 2010 at 8:31am

Dag 21: (Re)tired

Posted by Johan Noltes

Goedemorgen! Na een korte nacht was het tijd om de koffers weer in te pakken, na een week in San Francisco gaan we deze mooie stad alweer verlaten. Op advies van de commissie hebben we bij de bakker aan de overkant van de straat ontbeten om vervolgens met de bus naar het vliegveld te gaan. Het inchecken gebeurde deze keer weer gewoon door medewerkers; de self-service check-in was stuk. Nadat mijn koffer was gelabeld met een sticker ‘heavy’ was er weer vrije tijd. Er was echter niet zoveel te doen op het vliegveld, dus konden we mooi gebruik maken van het gratis internet om bijvoorbeeld te zien dat het nu echt koud begint te worden in Nederland.

We vliegen vandaag met Virgin America, een bedrijf dat op een bijzondere manier naar personenvervoer kijkt. Dat begon al met de veiligheidsinstructie voor take-off, waar op humoristische wijze werd uitgelegd hoe we het vliegtuig moeten verlaten in de kleine 0.0000001% kans dat we neerstorten. Daarnaast was er bijzondere verlichting in het vliegtuig en was er een uitgebreid, persoonlijk inflight entertainment system. We konden met elkaar chatten, een spelletje spelen, live tv bekijken, een drankje bestellen etc. De vlucht van ruim een uur was dus ook snel voorbij.

Nadat de bagage was opgehaald en in de bus was geladen, konden we kennis maken met één van Los Angles bekendste attracties: de file. Het duurde ruim een uur om naar ons hotel te rijden, waar dat zonder file zeker de helft was geweest. Het hotel is trouwens erg mooi, ligt in Hollywood, we hebben goede kamers, er is natuurlijk internet, en er is een zwembad! Helaas is het hier niet dusdanig goed weer dat we meteen het zwembad in konden springen. Overigens: in vergelijking met NL is het hier nog steeds prima weer 😛

Na een uurtje liepen we met z’n allen naar een Thais restaurant, waar we ondanks de georganiseerde chaos lekker hebben gegeten. Zie de foto voor het moment waarop we ons realiseerden dat we de rasechte Fries Yme moesten leren hoe hij met stokjes moet eten… Tijdens dat eten kwam het idee op om vanavond naar de film te gaan, we zijn immers in Hollywood! Na een potje kaarten op onze kamer, vertrokken we dus ook te voet naar de dichtstbijzijnde bioscoop. Een kaartje is hier niet goedkoop ($16), maar dat heeft als voordeel dat je geen reclame hebt voor aanvang van de film. In plaats daarvan komt er een medewerker vertellen dat de film begint (er is weer een baan gecreëerd). De zaal is ook erg goed; ruime stoelen, veel beenruimte en goed beeld en geluid. We hebben de film RED gezien; erg vermakelijk met lekker veel actie. Op de terugweg viel het op dat het uitgaansleven zich ook op straat afspeelt, veel jongeren schreeuwden wat vanuit een voorbij rijden de auto. Genoeg impressies om lekker te gaan slapen.

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations