Thursday, October 21st, 2010 at 8:25am

Dag 23: And it all comes together

Posted by Johan Noltes

Het ontbijt bestond vandaag weer uit de klassieke donut en croissant. De bus bracht ons naar downtown LA, waar we een bezoek hebben gebracht aan The Third Floor, een bedrijf dat doet aan pre-visualisatie. Daarbij worden shots uit films alvast geanimeerd, zodat een regisseur alvast de goede camerastandpunten kan bepalen, en de daadwerkelijke opnames een stuk soepeler kunnen verlopen. Na een algemene introductie met mooie beelden was het tijd voor een demo van één van hun technische oplossingen. Het is mooi om te zien dat veel informatie die we tijdens deze reis hebben opgedaan samenkomt bij dit bedrijf. De helft van de groep paste maar in de kamer, dus de andere helft kon op het balkon even genieten van het uitzicht over de stad. Tijdens het rondlopen door het bedrijf konden we alvast wat beelden zien van films die niet zijn uitgebracht, of zelfs niet eens zijn aangekondigd.

Na het bezoek was het tijd voor een lunch bij de Subway (daar waren we al twee weken niet meer geweest :P), om vervolgens met de bus terug naar het hotel te gaan. Daar besloten Thomas en ik dat het tijd was om weer eens de was te doen, en op advies van een aantal andere deelnemers hebben we onze was ingeleverd bij een wasserette in de buurt. Het zag er allemaal wat onprofessioneel uit, dus we zijn erg benieuwd of het allemaal goed gaat komen. Vervolgens zijn we de Walk of Fame opgelopen om namens alle deelnemers een cadeautje te kopen voor de commissieleden om ze te bedanken voor het organiseren van de reis. We waren hierdoor precies op tijd terug bij het hotel, waar de bus al klaar stond om ons te vervoeren naar Casper.

Casper is de CEO van Xsens, een bedrijf uit Enschede dat we als voorbereiding op de reis al eens hebben bezocht. Hij beloofde ons toen dat we in LA bij hem mochten komen barbecueën. En die belofte heeft hij waargemaakt! Dus kwamen we via de bergachtige weggetjes aan bij zijn prachtige huis, waar we kennis konden maken met zijn gezin, en konden genieten van het uitzicht over LA. Er volgde een gezellige avond, waarbij bleek dat informatici ook best goed met kinderen kunnen omgaan 🙂 Op de terugweg vertelde Niels dat onze laatste studiereisdag morgen op een speciale manier afgesloten gaat worden, maar meer informatie dan codenaam ‘Project X’ wilde hij niet kwijt. We wachten dus in spanning af op het einde van deze prachtige reis…

Terug in het hotel zijn Thomas en ik snel naar de wasserette gelopen om het resultaat te bekijken. Dat bleek gelukkig mee te vallen, onze kleding was keurig schoon en opgevouwen. Het was dan nu toch tijd om ons verder voor te bereiden op de nareis, via hotwire.com hebben we de hotels voor de eerste vier nachten geboekt (zie: Verlenging). Als je boekt via deze website weet je niet precies in welk hotel je terecht komt, maar wel de buurt waar het hotel zit en welke faciliteiten aanwezig zijn voor welke prijs. Ik moet zeggen dat het best verslavend is, iedere boeking blijft een verrassing! Gelukkig krijg je na betaling wel meteen te horen welk hotel geboekt is, ik denk dat we het goed voor elkaar hebben de komende dagen.

One Response to “Dag 23: And it all comes together”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 23: And it all comes together http://bit.ly/9rMlxl […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations