Thursday, October 21st, 2010 at 9:46am

Dag 24: A magical day

Posted by Johan Noltes

De laatste dag van de studiereis! En we gaan vandaag eindigen in stijl, met een mooi laatste bedrijfsbezoek bij Disney Imagineering. Na een vroeg ontbijtje met donut bracht de bus ons door het drukke verkeer naar een afgelegen industrieterrein, waar niets deed vermoeden dat Disney hier gevestigd is. Het duurde dan ook even voordat onze chauffeur het goede gebouw had gevonden, en we naar binnen konden. Daar werden we – in de deuropening – ontvangen door één van de medewerkers, die vertelde dat we helaas geen foto’s mogen maken vandaag. Gelukkig begon daarna onze echte Disney experience, de zaal waar de demo’s gegeven werden was mooi ingericht, met goed beeld en subtiel achtergrondgeluid. De VP engineering vertelde ons hoe Disney spellen getest worden met gebruikers. Om de interactie te laten zien konden we een spel spelen, maar werd ook ‘Lucky’ achter een doek vandaan getoverd; een levensgrote dinosaurus die met ons kon interacteren (natuurlijk wel op de typische Disney manier). We vervolgden onze rondleiding door de werkplaats waar de maquettes van attracties en complete parken worden gemaakt, en het Creative Technology lab waar attracties digitaal gemodelleerd en getest worden op grote schermen. Ons laatste bezoek werd afgesloten met een forumdiscussie, waarvoor maarliefst 12 (twaalf!) stagairs en medewerkers van Disney waren opgetrommeld.

Voor de laatste keer stelden we vragen, namen we afscheid, en stapten we als groep in de bus. Hét moment om wat speeches te houden, elkaar te bedanken, en wat cadeautjes uit te reiken aan de commissie. We gaan elkaar zeker nog een keer met z’n allen zien in Nederland, dan volgen de echte cadeaus! 🙂 Niels sloot af met de bekendmaking van Project X, maar het werd nog steeds niet duidelijk wat we gaan doen. Een pak en zwembroek zijn in ieder geval gewenst. In het hotel hadden we even de tijd om ons voor te bereiden op de middag en te lunchen. Mattijs en ik hebben even van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze auto-vouchers te printen, dat kostte door een stukje lopen slechts een uur! Maar dan heb je ook wat voor ‘a couple of dollars’.

Goed, allen netjes gekleed vertrokken we met de metro naar downton LA. Niels leidde ons naar een groot gebouw, waar we de lift namen naar verdieping ‘R’. We bleken uit te komen op het dakterras van een hotel, waar een zwembad en hippe bar aanwezig waren! Al snel plopten de flessen champagne, en werd er geproost op het fantastische verloop van deze studiereis. Het werd een decadente middag, waar er champagne en dure cocktails werden gedronken aan de rand van en in het zwembad. In een enigszins aangeschoten toestand liepen we vervolgens naar een chique Italiaans restaurant, waar we voor een ongekend bedrag hebben kunnen genieten van een driegangen diner. Een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen drie weken, en de plannen af te stemmen voor de nareis. Na een geweldige middag en avond was het tijd om afscheid van elkaar te nemen. We zien elkaar over drie weken weer op weg naar Enschede!

2 Responses to “Dag 24: A magical day”

  1. Hoi Johan,

    Aan alle blogs te lezen hebben jullie echt een superreis achter de rug! Ik ben erg benieuwd naar de verhalen als jullie weer terug zijn. Veel plezier met jullie nareis, ik zie jullie bij de volgende IANUS borrel 🙂

    Groeten,
    Rick

  2. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 24: A magical day http://bit.ly/clvz6I […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations