Sunday, October 31st, 2010 at 7:45am

Dag 31: Bright Angel

Posted by Johan Noltes

Vandaag gaan we een wandeling maken door de Grand Canyon. Na een ontbijtje onze kamer en inkopen bij de supermarkt, hebben we bij het Visitor Center een mooie route uitgezocht om te gaan wandelen. Na het doorlezen van de veiligheidstips startten we om 10:45 uur met de Bright Angel trail, de 3-mile versie. Het bleek een prachtige dag om te wandelen; de zon scheen, en de temperatuur was goed (rond de 12 graden).

De afdaling begon best stevig, maar het pad was goed te belopen. Er waren echter geen hekjes om het pad af te zetten, die had ik gezien het land eigenlijk wel verwacht, gelukkig zorgde het voor een extra mooi uitzicht. Opvallend was ook het aantal lopers dat alweer omhoog ging, het is blijkbaar een populair pad om ’s ochtends te wandelen. Na drie kwartier hadden we anderhalve mijl erop zitten, en kwamen we bij het eerste rustpunt aan. Omdat bijna het hele pad in de schaduw ligt, koelden we snel af, dus na snel wat eten en drinken gingen we weer verder. Het uizicht werd steeds mooier, en af en toe hadden we ook een stukje zon. Na nog eens drie kwartier lopen bereikten we ons eindpunt, de drie mijl. Hier hebben we lekker in de zon even wat snacks kunnen eten. Voordat we vanochtend vertrokken konden we in een maquette onze trail zien in vergelijking met de hele canyon. Ondanks dat we drie mijl hebben gelopen, is dat nog maar een piepklein stukje van de hele kloof, heel bijzonder om te zien.

Om 1 uur begonnen we aan de weg terug omhoog. Alle informatie waarschuwde ons dat de klim een stuk zwaarder zou zijn dan de afdaling, en ongeveer twee kuur zo lang zou duren. We begonnen fanatiek aan de eerste meters, maar al snel begonnen we te hijgen, en pasten we ons aan naar een lekker rustig wandeltempo. De klim was inderdaad best zwaar, zeker het laatste stuk. We hebben dus regelmatig even een pauze gehouden om snel even iets te eten/drinken. Niet te lang, want het begon ook alweer best koud te worden. Opvallend genoeg bereikten we na drie kwartier de anderhalve mijl alweer, en stonden we om 14:45 alweer boven. We hadden de klim maar net iets langzamer gedaan dan de afdaling!

We gebruikten onze laatste energie om naar de auto te lopen, om vervolgens de hele middag lekker niks te doen, en een beetje bij te komen van onze hike. Toch vonden we dat we de zonsondergang moesten meemaken, dus rond half zes stonden we weer bij de canyon. Het duurde echter wat lang voordat de zon echt onder ging, dus gingen we snel door naar één van de restaurantjes op het park. We waren op tijd, dus geen wachtrij vandaag. Wel genoeg personeel overigens, we hadden een speciale dedicated medewerker voor het bijvullen van het tafelwater. Er was even wat onduidelijkheid over wat we zouden gaan eten, waardoor ik naast mijn steak een voorgerecht en tussendoor ook nog eens een salade geserveerd kreeg. Op zich geen probleem, van zo’n wandeling krijg je wel honger. 🙂 Na het eten hebben we nog even rondgelopen door de gift-shop, waar ook WiFi aanwezig bleek te zijn. Na het snel checken van onze mail zijn we terug gegaan naar de kamer, waar we nog even een filmpje hebben gekeken.

One Response to “Dag 31: Bright Angel”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 31: Bright Angel http://bit.ly/abPbIp […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations