Sunday, October 31st, 2010 at 8:20am

Dag 32: GMT-7+1

Posted by Johan Noltes

Vandaag verlaten we de Grand Canyon alweer en gaan we op weg naar Cedar City. Na een lange nacht en veel slaap was het alweer tijd om de koffers in te pakken. Na het uitchecken hebben we ontbeten bij de naastgelegen cafetaria. Vrij duur, maar wel een aardig ontbijt. We verlaten het park via de oost-uitgang, zodat we een behoorlijk stuk langs de canyon konden rijden. Bij Desert View konden we gelukkig nog even tanken (de benzine was echt bijna op), en hebben we nog even van het uitzicht over de canyon genoten, weer compleet anders vanaf dit punt. Het was nog steeds erg koud, dus na de nodige foto’s zijn we snel weer in de auto gestapt. Onderweg veranderde het landschap snel, bergen, woestijn en bosachtig gebied wisselden elkaar af.

In afgelegen motel/restaurant langs de kant van de weg hebben we geluncht met een grote sandwich of burger. De medewerkers en bezoekers waren typisch te noemen. Er hingen wat geweren aan de muur, en sommigen hadden deze ook gewoon bij zich. Legerkleding kon ook niet ontbreken. Snel door naar Utah dus, waar we onze horloges moesten aanpassen naar de nieuwe tijdzone. Nouja, beter gezegd: naar de zomertijd. Het tijdverschil met Nederland is nu 8 uur. We hadden het hotel niet op de kaart opgezocht, dus we wisten niet precies waar we moesten zijn in Cedar City. Gelukkig stonden er ruim voor aankomst al grote borden van veel hotels, zodat we wisten welke afslag we moesten nemen. In het stadje aangekomen bleek het uit niet veel meer te bestaan dan hotels en fastfoodketens.

Rond 18 uur kwamen we aan bij ons hotel, waar de kamers weer prima bleken te zijn. Op één detail na; de deurklink van onze kamer brak continu af zodra je probeerde de deur te openen. Gelukkig hadden we al snel een techniek gevonden om de deur toch te kunnen openen. Opvallend is ook dat deze omgeving erg gelovig is, tijdens onze aankomst waren er meerdere kerkdiensten in het hotel bezig. Daarnaast bleek in het hotel ook een Engels restaurant te zitten, en aangezien we geen zin hadden in fastfood besloten we daar maar te gaan eten. De kaart was opvallend uitgebreid, dat kan haast niet goed zijn. Het eten bleek ook van matige kwaliteit, maar door onze uitgebreide lunch waren we ook niet erg hongerig. Na afloop heb ik nog snel even m’n was gedaan. Daarnaast hadden we ‘eindelijk’ weer internet, en hebben we de hotels voor Las Vegas en Sacramento geboekt. In Las Vegas zitten we aan de strip (!) en in Sacramento hebben we – hoe verrassend – weer een Holiday Inn Express. Ook konden we de blogs van de afgelopen dagen plaatsen, en de verhalen van de andere studiereisdeelnemers te lezen, erg leuk!

One Response to “Dag 32: GMT-7+1”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 32: GMT-7+1 http://bit.ly/9gvbx7 […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations