Thursday, November 4th, 2010 at 8:07am

Dag 33: Sunrise and sunset

Posted by Johan Noltes

We gaan vandaag Zion en Bryce bezoeken, dus zijn we vroeg opgestaan. We hadden ons echter niet gerealiseerd dat door het tijdverschil de zon een uur later onder zou gaan, maar dat betekent dat we in ieder geval lekker veel tijd hebben voor beide parken. Het ontbijt bleek Engels, maar niet echt goed te zijn. Buiten bleek het extreem koud te zijn (-4 graden), waardoor onze voorruit bevroren was! Er was geen krabber in de auto aanwezig, dus heeft Nils de ruit schoon gekregen met een hotelpasje.

Met de verwarming aan vertrokken we om 8 uur naar Zion. Bij aankomst kregen we via de ouderwetse AM-radio (normaal luisteren we blijkbaar via de satelliet!) informatie over het park. Nadat we de $25 entree hadden betaald, konden we onze auto parkeren; vervoer over het park gaat per shuttlebus om het milieu te sparen. Bij het Visitor Center bleek dat er meer mensen zoals wij maar beperkt de tijd hebben, zodat we eenvoudig konden kiezen voor de ‘Zion in less than three hours’-tour. We begonnen bij The Court of the Patriarchs, waar we een eerste uitzicht hadden over de mooie natuur, water, bomen en rotsen. Het busje bracht ons snel verder naar The Weeping Rock, waar 800 tot 1200 jaar oud water uit de rotsen komt regenen en een kleine waterval vormt. Onze tour zou hier eigenlijk alweer eindigen, maar we hadden wat tijd over (de geplande tijden waren duidelijk afgestemd op langzame Amerikanen) om de laatste stop mee te pakken; the Temple of Sinawava. We konden daar de splitsing van de kloof bekijken, en een mooi stukje lopen. Helaas was ons bezoek te kort om de Angels Landing trail te lopen, die helemaal naar de top van de bergen leidt.

Met de auto gingen we door het park op weg naar Bryce. Onderweg kwamen zagen we een andere studiereisgroep nog voorbij rijden, vlak voordat we de tunnel ingingen. Onderweg bleek nog eens hoe mooi en groot het park is. Vlak buiten het park, in Mount Carmel, hebben we bij de lokale Subway geluncht. We werden geholpen door vriendelijk personeel, dat gezellig stond mee te zingen met de muziek. Snel door naar Bryce, dat op afstand al goed herkenbaar is aan de aparte kleur van de rotsen. We parkeerden onze auto bij het Sunset point, met de bedoeling om de Sunset trail te lopen, en hopelijk later deze middag de zonsondergang mee te maken. Het was erg mooi om door deze omgeving rond te lopen, de kleuren van deze zandstenen rotsen zijn erg bijzonder. We waren snel klaar met het eerste deel van de route, dus besloten we een extra stuk door te lopen, zodat we bij Sunrise point uitkwamen.

Het was echter veel te vroeg om de zon onder te zien gaan, dus lasten we een extra stop op de terugweg in; Cedar Breaks National Monument. Dit was een behoorlijke klim door de bergen, waarbij we hoogtes tot 8000 foot bereikten. De temperatuur paste zich goed aan, we hebben bijna het nulpunt meegemaakt, waardoor er ook veel sneeuw langs de kant van de weg lag. Precies op tijd kwamen we – bij toeval – langs het Sunset point, zodat we de zon mooi achter de bergen onder konden zien gaan. In het donker reden we terug naar Cedar City, waar we uit het enorme aanbod van fastfood kozen voor een hamburger van McDonald’s. Terug in het hotel bekeken we de foto’s van vandaag, typten we een blogje en lazen we de verhalen van andere groepen. We gingen op tijd slapen, morgen gaan we naar Las Vegas!

One Response to “Dag 33: Sunrise and sunset”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 33: Sunrise and sunset http://bit.ly/9tPX1L […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations