Wednesday, November 10th, 2010 at 12:00pm

Dag 38: Election day

Posted by Johan Noltes

Na een lange nacht was het tijd om onze tassen in te pakken en uit te checken. Na twee dagen in de natuur merk je toch dat je gewend raakt aan zaken als elektriciteit en internet; het is vervelend als je mobiel leeg raakt, en je niet snel even de route kunt checken. Gelukkig kunnen we terugvallen op de ‘ouderwetse’ kaart van papier. In het foodcourt ontbeten we met eggs, patatoes en toest. We reden door naar de Yosemite Falls, twee andere bekende watervallen van het park. Na wat foto’s vertrokken we richting de Mariposa Grove, om de grote sequoia bomen te bekijken. De rit duurde lang; je mag in het park al niet sneller dan 25mph rijden, maar daarnaast waren er ook nog werkzaamheden, waardoor we twee keer een half uur stil hebben gestaan. Overigens wordt het verkeer dat over één baan moet rijden hier niet geregeld door verkeerslichten, maar door twee mensen met een ‘STOP’ en ‘SLOW’ bord. Weer twee banen gecreëerd. Bij de grootste boom van het park maakten we een korte stop, om Yosemite vervolgens te verlaten.

In het Sweetwater Steakhouse vlak bij het park hebben we geluncht, een typisch Amerikaans restaurant zoals je dat ook wel in films ziet. De lokale bevolking zit aan de bar; wij toeristen eten een burger, en een oud mannetje drinkt in z’n rolstoel een colaatje. Leuke sfeer en lekker eten. We rijden vervolgens door naar Sacramento, de hoofdstad van de staat California. Een toepasselijke dag om deze stad te bezoeken; het is vandaag namelijk election day; Amerikanen kiezen een nieuwe senaat, gouverneur en stemmen over een aantal referenda. We merken er echter niet veel van, op een paar enthousiastelingen na die stonden te zwaaien met borden met de oproep om te gaan stemmen. De weg naar Sacramento was niet erg bijzonder, en bestond voornamelijk uit snelwegen.

Rond een uur of zes bereikten we de juiste afslag in Sacramento. Door het gebrek aan moderne technologie wisten we niet precies waar we moesten zijn, maar we vertrouwden er op dat we ons Holiday Inn Express hotel wel konden vinden. Dat viel tegen; ondanks dat de wegen hier logisch met letters (A street) en cijfers (1st street) genummerd zijn, konden we het hotel niet vinden. Nadat we een voorbijganger hadden gevraagd vonden we uiteindelijk toch een Holiday Inn hotel, maar dat bleek de ‘full service’ variant te zijn, die we niet hadden geboekt. Gelukkig kon de medewerker ons doorverwijzen naar het juiste hotel, waar onze reservering wel bleek te bestaan. Ook hier zien de kamers er weer prima uit. We hadden allemaal honger gekregen van de lange rit, dus gingen we eten in het restaurant dat werd aangeraden door een foldertje in het hotel. Van buiten zag het er een beetje apart uit, maar het eten was er erg goed. Binnen bleek zelfs één of andere Afroamerikaanse celebrity te zitten. Het enige nadeel van dit restaurant was dat al het drinken naar chloor smaakte; met of zonder ijs. Terug in het hotel hadden we eindelijk weer fatsoenlijk internet, dus tijd om een aantal blogs te uploaden. Ook waren er weer wat afleveringen van Oh, oh Cherso binnen, dus moesten we er daar ook even twee van kijken. Wel lekker voor de ontspanning, maar minder goed voor de nachtrust.

One Response to “Dag 38: Election day”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Johan Noltes, Study Tour Pixel. Study Tour Pixel heeft gezegd: Blog: Dag 38: Election day http://tinyurl.com/2djlxe8 […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations