Friday, November 12th, 2010 at 4:53pm

Dag 40: Highway 1

Posted by Johan Noltes

We hadden wat moeite met wakker worden, maar stonden toch op tijd bij het ontbijt. Het inpakken van de koffers is inmiddels routine geworden, en gaat daarom erg snel. Vandaag rijden we naar Monterey, en nemen we zo hier en daar een omweg om wat extra van de omgeving te zien. We beginnen met Napa Valley, dat bekend staat om haar wijn. Dat zorgde voor een mooi uitzicht, maar ook wat smalle en heuvelige weggetjes om te rijden. Smal blijft hier natuurlijk een relatief begrip ;). In San Francisco stopten we vlak voor de Golden Gate Bridge, om wat mooie foto’s te maken. Je merkt overigens meteen dat je in San Francisco bent. Hoewel het erg druk is op de weg straalt de stad toch een goede sfeer uit, en het was ook nog eens heerlijk weer; een fijne stad om te zijn. We hadden geen tijd om lang te blijven, dus vervolgden we onze route via de Highway 1, een weg die de kust volgt van noord naar zuid. Dat levert mooie plaatjes op. Overigens konden we niet lang foto’s maken, onze ruiten werden snel smerig van al het opstuivende zand langs de kust.

De Highway 1 is een drukke weg, maar is niet druk bevolkt; er wonen hier weinig mensen. Dat was goed te merken toen we op zoek gingen naar lunch; in Half Moon Bay vonden we een winkelcentrum met een cafeetje, maar het leek er wel uitgestorven. Overigens parkeerden we onze auto wel naast een limousine. In het café hebben we een broodje gegeten. Aan de Highway 1 vind je ook weinig tankstations, wat meteen te merken is aan de prijzen. $4,40/gallon vonden we echt te duur dus reden we door. Tot het moment dat we echt moesten tanken; de prijs was inmiddels opgelopen tot $4,80/gallon. Tja, je bent toerist of je bent het niet hè 😛

Aan het einde van de middag bereikten we Monterey, waar we eenvoudig ons hotel konden vinden; de route was vandaag extra goed voorbereid. Deze Holiday Inn Express bleek wel een zwembad te hebben, en met een temperatuur van 26 graden moesten we daar natuurlijk even gebruik van maken. Het was heerlijk om even te ontspannen, zeker in het verwarmde bubbelbad. Ook een mooi moment om te checken of mijn videocamera daadwerkelijk waterproof is, gelukkig bleek hij dat te zijn. Het leverde mooie filmpjes op.

Na het douchen gingen we op zoek naar een restaurantje, maar we konden de gezellige straat niet echt vinden. We kozen er voor om dan maar Fish & Chips te gaan eten bij de American Diner, we zitten hier immers aan de kust. Op de weg terug naar het hotel kwamen we natuurlijk wél langs allerlei gezellige restaurantjes, morgen beter dus! Op onze kamer hebben we de nieuwste HIMYM gekeken.

One Response to “Dag 40: Highway 1”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Johan Noltes, Study Tour Pixel. Study Tour Pixel heeft gezegd: Blog: Dag 40: Highway 1 http://tinyurl.com/267v8ym […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations