Friday, November 12th, 2010 at 5:38pm

Dag 41: Go organic!

Posted by Johan Noltes

Het was deze ochtend weer lastig om wakker te worden, je kunt merken dat we alweer bijna zes weken onderweg zijn. Gelukkig maakt het ontbijt veel goed, en konden we snel op weg naar onze eerste activiteit: de 17-mile drive. Dat is een route langs de kust en door mooie natuur van Moneterey. Dat klinkt heel mooi, maar in werkelijkheid ga je over een luxe resort met golfbanen, dat toevallig langs de kust ligt; toegang is dan ook $9,95. Als echte Nederlanders wilden we natuurlijk wel waar voor ons geld, en zijn we gestopt bij – bijna – alle 24 (!) stops op de route. Die route blijkt trouwens maar 9 mile te zijn. Vooral de eerste stops waren de moeite waard, met een mooi uitzicht op de opslaande golven en vogels langs de kust. Het laatste deel ging door het bos, en was wat minder interessant. Dat het bewolkt was, werkte natuurlijk ook niet echt mee.

De middag hebben we doorgebracht in het Monterey Bay Aquarium, waar we veel bijzondere vissen hebben gezien in één van de grootste aquaria ter wereld. Tijdens de lunch kon je overigens ook gewoon vis eten, maar die was dan wel ‘organic’. Wij hielden het maar bij een club sandwich. ’s Middags hebben we gekeken naar het trainen van de otters, en het voeren van de octopus en anemonen en pinguïns. Opvallend was dat iedere show werd afgesloten met een propraatje, waarin we werden opgeroepen tot ‘Go organic!’. Opvallend. Het was een vermoeiende dag geweest, dus de rest van de middag hebben we rustig doorgebracht op de hotelkamer. Ondertussen boekten we alvast het hotel voor de laatste nachten in Los Angeles, misschien ontmoeten we hier alvast wat andere deelnemers voordat we terugvliegen. Het is in ieder geval een mooie uitvalsbasis voor de parken die we gaan bezoeken; Disney en Universal Studios.

Sjoerd had al een tijdje de wens om sushi te eten, en nu we zo dicht bij de zee zitten is het een mooi moment om dat ook eens te gaan doen. We hadden blijkbaar een populair Japans restaurant uitgekozen, want het duurde een half uur voordat we aan tafel konden. Het wachten werd beloond met veel verschillende soorten sushi. Alles smaakte prima, maar ik heb voorlopig mijn visquotum wel weer bereikt 🙂 Na de uitgebreide maaltijd gingen we terug naar het hotel, waar twee afleveringen van onze favoriete serie op ons lagen te wachten. Na het schrijven van twee blogs en toch nog even een HIMYM was het eindelijk tijd om te gaan slapen. Morgen gaan we terug naar LA!

One Response to “Dag 41: Go organic!”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Johan Noltes, Study Tour Pixel. Study Tour Pixel heeft gezegd: Blog: Dag 41: Go organic! http://tinyurl.com/2e2wb4c […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations