Sunday, November 14th, 2010 at 4:48pm

Dag 42: That is not my problem

Posted by Johan Noltes

Het was weer vroeg opstaan vandaag, we gaan een lang stuk rijden naar onze eindbestemming: Los Angeles. Bij vertrek besloten we toch maar niet te tanken, de benzine was hier relatief duur, en we hadden nog genoeg. Al snel zaten we weer op de Highway 1, met veel bochten, zodat we niet al te snel konden rijden, maar wel konden genieten van het uitzicht. Overigens is de omgeving minder kleurrijk dan toen ik hier zeven jaar geleden was, maar het was toen ook volop zomer. Het was niet zo’n slimme weg om niet te tanken; er waren nauwelijks dorpjes en tankstations langs de H1. Toen we eenmaal een tankstation vonden, bleek de benzine $4,40/gal te kosten, toch iets te duur. Op het moment dat we echt moesten tanken bleek het echter nog duurder te zijn, we betaalden $4,80/gal – nog steeds goedkoper dan in Nederland.

Het was de bedoeling om te lunchen in een dorpje, maar daar bleek een grote autoshow bezig te zijn, zodat we het centrum niet in konden. Dan maar langs de snelweg bij de McDonalds, een goedkoop alternatief. Inmiddels begon het wat te regenen, we hopen niet dat dit een voorbode is van het weer in LA. Via de H1 en 101 reden we verder aar Los Angeles. Ondertussen verscheen de melding ‘Change oil’ weer op ons display; we besloten het maar gewoon te negeren. In Los Angeles stond er als vanouds weer een enorme file, waardoor we rond 6 uur ons hotel bereikten.

Het was duidelijk te merken dat we met een 2-sterren hotel te maken hebben, de medewerker tijdens het inchecken was een stuk minder vriendelijk dan we gewend zijn. Bij aankomst in onze kamer bleek er ook iets fout gegaan in de reservering van Hotwire; we hadden namelijk maar twee kingsize bedden. Dat wordt wel heel erg knus met z’n vijven 😛 De medewerker kon echter niks voor ons doen: “That is not my problem” was zijn reactie. Na veel moeite konden we een extra bijzetbedje krijgen, voor $10/nacht.  Nils heeft wat dat betreft altijd pech als hij alleen mag slapen; Thomas en ik hadden het voordeel dat we een enorm kingsize bed hadden. We verlieten ons hotel snel om wat te gaan eten, omdat in de conferentiezaal onder onze kamers een kerkdienst gaande was met dusdanig veel geluid dat we uit ons bed trilden.

We vonden een leuk Thais restaurantje op de hoek, waar we heerlijk gegeten hebben. Overigens houden deze Aziaten niet echt van volgorde; Sjoerd kreeg zijn soep pas na zijn hoofdgerecht. Terug in ons hotel was het lawaai gelukkig afgelopen, maar bleek ook dat Thomas z’n MacBook lader stuk was gegaan (ik zal u de flauwe grappen en opmerkingen besparen). Gelukkig bleek de Best Buy nog open te zijn op de late zaterdagavond, dus stapte ik met Thomas en Nils in de auto. In de winkel hebben we nog even een Kinect spel gespeeld, het blijft een leuke gadget! Op de weg terug naar het hotel vermaakten we ons wel, dus hebben we een uur lang rondgereden door LA. Bij terugkomst bleken we al een reactie te hebben op onze klacht aan Hotwire; we worden gecompenseerd met HotwireDollars en er wordt een onderzoek ingesteld. We zien wel wat er van komt, nu snel slapen, morgen gaan we naar Disney!

One Response to “Dag 42: That is not my problem”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 42: That is not my problem http://bit.ly/aZKJyH […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations