Tuesday, November 23rd, 2010 at 9:00am

Dag 44: De cirkel is rond

Posted by Johan Noltes

Het ontbijt bestond vandaag uit nodig minder donuts dan gisteren, dus reden we nog maar even langs de supermarkt voor een echt ontbijt. De route naar Hollywood stond vol met files, er was helaas geen carpoolstrook, maar Nils wist ons veilig door al het verkeer te loodsen. Om precies 10 uur – de openingstijd van het park – kwamen we aan bij Universal Studios. We merkten al meteen een verschil met Disney; geen first-time-visit button, maar wel de mogelijkheid om gratis van je dagpas een jaarkaart voor 2011 te maken.

Het was nog lekker rustig in het park – dat zou het de rest van de dag ook blijven – dus begonnen we met de populairste attractie: de Studio tour. In een trammetje maakten we een tocht langs de echte studio’s van Universal, waar op dat moment ook opnames plaatsvonden. Onze tour guide moest daarom af en toe ook even stil zijn, om de opnames niet te verstoren. We reden daarnaast over de sets van oa Desparate Housewifes (op het moment dat ik dit verhaal in Nederland schrijf zie ik toevallig een stukje van die serie in Pauw & Witteman voorbij komen; heel herkenbaar! :)), War of the Worlds en Jaws. Natuurlijk was er onderweg veel entertainment; we zaten in een bewegende 3d-wereld van King Kong, we maakten een overstroming in Mexico mee, en we reden toevallig tijdens een aardbeving door de set van een metrostation. Erg spectaculair om mee te maken allemaal.

Na deze tour hadden we de behoefte aan nog meer spanning, dus maakten we een rondje in de Egyptische achtbaan, werden we weer nat in de Jurassic Park, en maakten we een virtuele vlucht met The Simsons. Tijdens de lunch aten we onze laatste burger in de VS, deze keer met bbq-chips als side. De middag bestond verder uit shows van Shrek 4d (met als wachtmuziek Funky Town :P), Terminator 2 3d (hallo Arnold) en de Special Effects Stage. Bij de laatste kregen we een blik achter de schermen van de films met de nieuwste technologie, bijvoorbeeld motion capturing met een bolletjespak 😀 Tijdens de studiereis hebben we gelukkig wat modernere motion capturing technologie gezien! We waren wel toe aan wat spanning, onze volgende attractie was het House of Horrors. De rij was lekker kort, dus konden we direct doorlopen. Daarbij las ik nog net op het waarschuwingsbordje “Do not touch the performers, as they will not touch you”; een spookhuis met echte acteurs dus! Al snel merkten we dat het menens was, ruim tien minuten liepen we in het donker in spanning door de verschillende filmsets, terwijl we continu opnieuw schrokken van plotseling opduikende spoken. Het gegil van de Amerikanen voor en achter ons maakte de ‘sfeer’ compleet. We hadden gelukkig even tijd om bij te komen terwijl we wachtten op onze laatste show van vandaag: Waterworld. Het was alsof we een film van dichtbij meemaakten, met vuur, special effects en natuurlijk veel water. Een mooie afsluiting van deze dag.

In een uurtje reden we weer terug naar het hotel, waar we besloten onze favoriete Thai met nog een bezoekje te vereren. Onze serveerster dacht onze ingewikkelde order wel in haar hoofd te kunnen onthouden, Thomas zou zijn sok opeten als alles goed zou gaan. Gelukkig voor hem bleek Sjoerd het verkeerde hoofdgerecht te hebben gegeten, maar dat werd snel omgewisseld. Terug in het hotel was het dan toch echt tijd om onze koffer definitief in te pakken voor de terugreis. Dat bleek verrassend simpel, we hebben immers zes weken lang vanuit onze koffer geleefd. De rest van de avond was nog leeg, dus besloten we een bezoekje te brengen aan Niels, Mattijs, Ties en Steven die in een hotel bij het vliegveld verbleven. Het was leuk om elkaar weer te ontmoeten en verhalen uit te wisselen. Na een aantal drankjes in de bar moesten we toch echt terug naar ons eigen hotel, na een korte nacht vliegen we morgen terug naar Nederland…

One Response to “Dag 44: De cirkel is rond”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Study Tour Pixel, Johan Noltes. Johan Noltes heeft gezegd: USA Blog: Dag 44: De circel is rond http://bit.ly/gZjPfF […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations