Sunday, December 26th, 2010 at 4:42pm

Terugblik: een geweldige reis!

Posted by Johan Noltes

Het is alweer een maand geleden dat we op Schiphol stonden, en afscheid namen van een fantastische reis. Een mooi moment om even terug te kijken, want wat een geweldige belevenis is de studiereis geweest! Het is moeilijk om de hoogtepunten aan te wijzen, de hele reis was eigenlijk één groot hoogtepunt. We hebben bijzondere bedrijven en prestigieuze universiteiten bezocht, en met invloedrijke mensen gepraat. Het was leuk om te merken dat bedrijven verrast waren door onze professionaliteit, we hebben de reis immers een half jaar intensief voorbereid. Die voorbereiding was overigens best zwaar samen met 120 uur contract research, maar bleek tijdens de reis zeker de moeite waard te zijn geweest!

De groep deelnemers bleek tijdens de eerste dagen al erg goed op elkaar ingespeeld, en zorgde ook buiten de bedrijfsbezoeken voor veel gezelligheid. Want een studiereis is veel meer dan alleen onderzoek doen. We maakten kennis met een compleet andere cultuur, waar ieder supermarktbezoek bestaat uit een aantal interessante rituelen. Leuk om deze cultuurverschillen te kunnen vergelijken tijdens ons bezoek aan de NBSO. Maar ook bezochten we met elkaar een Broadway musical, zaten gevangen op een eiland en bezochten een basketballwedstrijd.

En na de studiereis was er tijd voor drie weken vakantie. Met Thomas, Nils, Sjoerd en Marije reden we drie weken lang door het westen van de Verenigde Staten. We bezochten bijzondere steden, vermakelijke pretparken, maar vooral veel indrukwekkende natuur. Erg leuk om gewoon rond te kunnen rijden, en zelf te bepalen waar je op een dag eens heen zult gaan. Dat staat overigens wel symbool voor de Amerikaanse vrijheid, alles met de auto, dat wel 😛

We zijn nu bezig met het afronden van de reis, we schrijven de laatste verslagen over de bedrijfsbezoeken wat hopelijk weer een mooi boek gaat opleveren. We kunnen in ieder geval terugkijken op een zeer geslaagde reis, die op alle deelnemers veel indruk heeft gemaakt. Speciale dank gaat daarom uit naar de commissie, die deze reis voor ons heeft georganiseerd; naar alle deelnemers, die ervoor hebben gezorgd dat de drie weken een onvergetelijke ervaring zijn geworden; en naar mijn nareisgenoten met wie ik een fantastische vakantie heb gehad. Bekijk ook eens de statistieken die Thomas heeft verzameld.

Ik hoop dat je het leuk hebt gevonden om deze blog te lezen, voor mijzelf was het in ieder geval een mooie gelegenheid om alles op te kunnen schrijven en ‘verwerken’. En hopelijk is het een inspiratiebron voor iedereen die zelf ooit eens op studiereis of naar de Verenigde Staten wil gaan. Want ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ga gewoon mee op studiereis, of organiseer ‘m zelf als je de kans krijgt, het wordt zeker een fantastische belevenis!

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations