Tuesday, September 28th, 2010 at 4:37am

Dag 2: Bubbly beverages

Posted by Johan Noltes

Door onze halve jetleg was het relatief eenvoudig om op te staan deze ochtend. Om 8 uur was er dus ook topdrukte bij het ontbijt, met bagels en appels. Na de afwas gaf Thomas een briefing over de eerste organisatie die we gaan bezoeken: het Singapore-MIT GAMBIT Game Lab.

De dag startte echter met een rondleiding over een klein deel van de indrukwekkende MIT-campus. Waar we op de UT gewend zijn om via loopbruggen naar de verschillende onderwijsgebouwen te gaan, zo gaat dat op MIT via een ondergronds gangenstelsel. Ook onthouden mensen hier makkelijker de gebouwnummers dan de gebouwnamen. Onze wandeling eindigde bij het lab van GAMBIT, waar prototypes voor spelletjes worden ontwikkeld. Onze rondleider kwam helemaal los toen hij een paar demo’s mocht geven. Het is sowieso mooi om te zien hoe hartelijk en enthousiast we ontvangen worden. Ons bezoek eindigde met een zeer uitgebreide lunch, die zorgde voor de nodige energie voor het middagprogramma.

Dat programma startte met een ‘Duck tour‘; een rit met een amfibievoertuig langs de bekende plekjes van Boston. Ook hier was onze gids typisch Amerikaans enthousiast, en wist ons zowaar zo gek te krijgen om ‘quack quack’ te roepen als hij ‘bubbly beverages’ riep. Nils en Steven mochten ook een stukje varen over de Charles River; het filmpje volgt als we een snelle internetverbinding hebben. In het uurtje vrije tijd dat volgde hebben we een rondje door de stad gelopen, en ons eerste bezoek aan Starbucks voor een hot chocolate. Helaas kon door de mist onze SkyWalk Observatory niet doorgaan. Deze tijd konden we gebruiken om eindelijk weer eens te internetten; sommige deelnemers blijken erg verslaafd te zijn.

De avond eindigde met een diner bij het ‘Church of Boston‘-restaurant. Ook hier merkten we dat bijna al het eten gefrituurd was, en in erg grote porties. Het smaakte desondanks erg goed. De terugtocht werd gebruikt voor een blik op het stadion van de Boston Red Socks.

One Response to “Dag 2: Bubbly beverages”

  1. Ine Meijer says:

    hey Pixel-reizigers !!

    Ik kan natuurlijk niet achterblijven; surf dagelijks een uurtje op jullie website en langs alle blogs om alleen maar enthousiaste verhalen en tientallen foto’s te bekijken. Het klinkt en ziet er allemaal gaaf uit, inclusief de big-big pizza’s!.
    Have a lot of fun overthere !
    Groeten , Ine

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations