Thursday, September 30th, 2010 at 5:20am

Dag 3: Kroegeigenaar

Posted by Johan Noltes

Er staan vandaag weer twee MIT labs op het programma. Tijdens het ontbijt ontdekten we echter dat we niet de enige studiereis in Boston zijn. Onze hele gang zit vandaag vol met Amsterdammers, die echter nog niet precies weten wat ze hier doen :)Na de briefing van Yme vertrokken we te voet richting de campus van MIT. Het was erg benauwd, maar een jas was af en toe ook nodig vanwege de regen.  De ontvangst bij het MIT Media Lab was strak geregeld. Het gebouw is zo transparant mogelijk opgezet, om delen van kennis te stimuleren. Aangezien de ‘sponsor week’ op komst was, waarbij de 60 grote sponsors een kijkje in de keuken mogen nemen, waren er veel projecten zichtbaar. Het Media lab heeft een bijzondere band met haar sponsors, ze mogen allemaal gebruik maken van alle patenten die het lab heeft. Veel bekende technologie komt dan ook uit het Media Lab: Quicktime, MPEG4 en Lego Mindstorms zijn enkele voorbeelden. 

Gedurende het programma hebben we een aantal projecten gezien: Sixth Sense, Bokode en Surround Vision. Stuk voor stuk erg interessant, en te ingewikkeld om hier even kort te beschrijven. Na een rondleiding was het tijd voor de lunch, ook deze was weer erg groot en zeer goed geregeld. Lunchen, dat kunnen de Amerikanen wel! 🙂 Een paar gangen verderop startte het middagprogramma, bij het MIT Scheller Teacher Education Program. Binnen dit programma wordt onderzoek gedaan hoe docenten serious games kunnen inzetten binnen en buiten het onderwijs. Naast uitleg over interessante projecten gezien, hebben we ook zelf een aantal spellen gespeeld. Ook hier was het weer opvallend hoe enthousiast men kon vertellen over de producten, en hoe goed ze het kunnen verkopen. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren.

Na deze inspirerende bezoeken bleek het weer wat minder inspirerend te zijn. Na een bezoekje aan de MIT Store zijn we daarom met de metro terug gegaan naar ons hostel. Dat was wat minder comfortabel dan gedacht; we zaten midden in de spits, en onder de grond bleek het opvallend warm te zijn.

Nadat de mailtjes gecheckt waren, ben ik met Thomas, Marije en Sjoerd lopend richting North End gegaan. Dat was een flink stuk lopen, maar we hebben meteen een deel van de Freedom Trail bekeken. Door de regen bleek het rustig te zijn, en dus kozen we maar voor een restaurantje dat helemaal leeg bleek te zijn; Kitty O’Sheas. De burgers waren er overigens heerlijk; en privé-bediening is ook niet vervelend. 😛 Halverwege het eten bleken zowel de kok als onze bediende verdwenen, zodat we ons even eigenaar van het restaurant konden voelen 🙂 Na een drankje in een lokale bar was het tijd om te gaan slapen.

Demo bij het MIT Media Lab. Ze hebben het goed voor elkaar. Let ook even op de grootte van de TV.

One Response to “Dag 3: Kroegeigenaar”

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Johan Noltes, Study Tour Pixel. Study Tour Pixel heeft gezegd: Blog: Dag 3: Kroegeigenaar http://tinyurl.com/2e4s7zo […]

© 2010 Johan Noltes – Pixel 2010 USA: Study Tour on games and simulations